PROJECT

De studenten van het Da Vinci college reizen dit jaar naar Bosnie & Herzegovina om een basisschool op te knappen en activiteiten te organiseren voor de kinderen van de school.

Zenica is de hoofdstad van het kanton Zenica-Doboj, centraal gelegen in het land. De gemeente Zenica heeft zo'n 128.495 inwoners waarvan 100.000 in de stad wonen. De stad is gelegen aan de rivier de Bosna in een vallei. Het is een sterk geindustrialiseerde stad met grote staalindustrie.

Zenica ligt zo'n 70 Km ten Noorden van de hoofdstad Sarajevo. In de oude stad (Stara Barsija) is veel te zien, zoals de voormalige synagoge uit 1906 die nu in gebruik is als stadsmuseum en kunstgallerij en de Oostenrijkse fontein.

Het project 2011

De studenten gaan naar de Osnovna Skola (basisschool) Alija Nametak. De school ligt aan de doorgaande weg van Bistricak (waar de studenten zullen overnachten) en Zenica. Er gaan zo'n 700 kinderen naar de basisschool van 6 t/m 14 jaar. De school heeft 20 klaslokalen waar 29 groepen gebruik van maken. De kinderen gaan in shifts naar school. Een groep in de ochtend en een groep in de middag. De school heeft een gymzaal en een betonnen speelplaats.